Image by Markus Winkler

Traditionele Chinese Geneeskunde

Ontdek waardoor je energie stagneert en pak de hoofdoorzaak aan. Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is een breed scala aan geneeskundige praktijken die hun oorsprong hebben in China. Ze zijn gebaseerd op een traditie van meer dan 2000 jaar, waaronder verschillende vormen van kruidengeneeskunde, acupunctuur, cupping, massage (tui na), lichaamsbeweging (qigong) en dieettherapie vallen.

 

Ons aanbod is gericht op het ondersteunen van jouw fysieke, mentale en spirituele welzijn, om harmonie en balans in je systeem te ondersteunen. De richtlijnen van het RIVM worden gevolgd zodat de studio voor iedereen een ondersteunende en veilige omgeving is.


Wil je meer informatie of ben je klaar voor het maken van een afspraak?

 

Bel, whatsapp of e-mail ons, dan neemt de studio contact met je op:

Ontmoet jouw Behandelaar
Yat-Sen.webp

Yat-Sen X. Nepomuceno

0299 copy copy.jpg

met Yat-Sen X. Nepomuceno

Scroll helemaal naar beneden voor verzekeringsinformatie.

Is dit je eerste TCM-behandeling in de studio? Ga voor een eerste consult terwijl je jouw genezingsreis met traditionele Chinese geneeskunde binnenstapt. Samen met Yat-Sen kom je erachter wat je precies nodig hebt: wat kunnen de onderliggende oorzaken zijn van de signalen die je lichaam je geeft, wat voor soort behandeling zou het meest helpend zijn, en zouden aanvullende Chinese kruiden je misschien ten goede komen? Als er voldoende tijd is, omvat de intake al meteen je eerste acupunctuurbehandeling. ​

 

Prijs

Sessie van 45 minuten: € 60, -

TCM Intake
Acupunctuur
1wetcbc5gkj8d9teyvnwgca-copy.jpg

met Yat-Sen X. Nepomuceno

Acupunctuur is een oeroud systeem van complementaire geneeskunde dat mensen al meer dan 2500 jaar gezond houdt. Het omvat het voorzichtig inbrengen van dunne, draadvormige naalden op belangrijke punten in het lichaam. Deze punten maken deel uit van de fasciale 'kaart' van het lichaam die onze organen met elkaar verbindt en werkt als een boodschappersysteem. Het kan de chemie van de hersenen veranderen en interne reacties en hormoonreguleringen stimuleren. Gezichtsacupunctuur kan ook dienen als schoonheidsbehandeling om gezichtsspieren te ontspannen, fijne lijntjes te verminderen, ontstekingen te kalmeren en collageen te stimuleren.

 

Prijs

Sessie van 60 minuten: € 65, -

Sessie van 90 minuten: € 90, -

5x sessie van 60 minuten: €300,-

10x sessie van 60 minuten: €550,-

Cupping & Tui Na-massage
cuppingpedro.jpg

met Yat-Sen X. Nepomuceno

Acupunctuur kan worden gecombineerd met cupping of een tui na-massage. Cupping is een soort alternatieve therapie waarbij cups op de huid worden geplaatst om zuigkracht te creëren. De afzuiging vergemakkelijkt de genezing door de bloedstroom te vergroten. Het afzuigen kan ook helpen de stroom van 'qi', of levenskracht, in het lichaam te vergemakkelijken. Tui na (uitgesproken als "tway-nah") is een therapeutische massagetechniek die al meer dan 5000 jaar in China wordt gebruikt. Het is een veilige en effectieve behandeling voor een breed scala aan aandoeningen.

 

Prijs

Als het gunstig wordt geacht voor je behandeling, wordt cupping en/of tui na gedaan in combinatie met of in plaats van acupunctuur. Hier zijn geen extra kosten aan verbonden.

Aangesloten bij de  NCGYi  (Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen "Yi") en het RBCZ.

Heeft u een aanvullende verzekering? Voor uw acupunctuursessie kunt u waarschijnlijk een deel van de investering terugkrijgen. Vraag dit na bij uw verzekering met behulp van de volgende codes:
 

AGB-code studio: 98104309
AGB-code XP Nepomuceno: 90107173