Chinese Geneeskunde

Acupunctuur & Cupping | Tuina Massage | Kruiden & Voeding 

Traditional Chinese Geneeskunde met Yat-Sen

Aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging Chinese Geneeswijzen "Yi"  (NBCGYi)

Aanvullend verzekerd? Mogelijk krijg je een deel van de vergoeding terug van je verzekering.
Zorgverlener X.P. Nepomuceno: AGB code 90107173
Onderneming: The Cupping Room, AGB code 90066376
Behandelcode acupunctuur: 24104

Is het je eerste behandeling in de studio? Ga dan voor een eerste consult. Samen met de therapeut ontdek je waar precies je behoeftes liggen en wat Traditional Chinese Geneeskunde voor je kan betekenen. 

Chinese Geneeskunde ten tijde van Corona.pdf

Boek een afspraak:
Bel +31(0)651245965
Klik hier om een WhatsApp gesprek te openen.
mail: hello@ebbflowstudio.nl

Nieuwe klanten graag van te voren aanmelden via Registreren.

Intake consult 45 min | € 55

Tijdens het eerste intake gesprek zal de behandelaar vagen stellen om naar of dichter bij een diagnose te komen, en een op maat gemaakt behandelplan te maken. Het stellen van de juiste diagnose bestaat uit vier delen die hieronder nader uitgelegd worden; het gesprek, aandachtig kijken, de tong diagnose en de pols diagnose. En zal er ook gelegenheid zijn vragen te stellen. 

De peilers van het behandelplan is gericht op preventie en genezing. Er wordt gewerkt met Acupunctuur, Tui-na Massage, Cupping therapie, Kruiden en voedingsadvies. 

Meer dan 13.000 kruidengeneesmiddelen worden in China gebruikt. Deze plantenelementen zoals bladeren, wortelstokken, stengels en schillen worden meestal als medicijn voorgeschreven en droog bereid voor afkooksel. Hier in Nederland zijn afkooksels op recept verkrijgbaar. De therapeut werkt alleen met vertrouwde merken die lokaal verpakt zijn.

Acupunctuur behandeling: € 45 (30min) | €55 (45min) | €65 (60min) | € 85 (90min)

Nourish your Qi

Chinese geneeskunde blinkt vooral uit in het behandelen van aandoeningen die chronisch van aard zijn en waarvoor de Westerse geneeskunde soms maar beperkte antwoorden heeft. Binnen Chinese geneeskunde is er een scala van toepassingen  waaronder acupunctuur in het gezicht of de oren (auricular)  en zelfs elektro-acupunctuur, waarbij een kleine elektrische stroom  wordt toegediend op de naalden. Deze methode vergroot het resultaat en kan de gezondheid en het welzijn herstellen, en is bijzonder goed voor pijnbestrijding. De therapeut gebruikt ook Tuin-Na-massage en in enkele gevallen schrijft de therapeut Chinese geneeskruiden voor.

Chinese Geneeskunde wordt niet alleen gebruikt voor herstel maar ook als preventie tegen allerlei kwalen. Voorkomen is beter dan genezen. Het klinkt als cliche en is toch waar. Het doel van preventie is het bevorderen van gezondheid en welzijn en het voorkomen van ziekten en aandoeningen. Door de applicatie van Tui-na Massage, Cupping-therapie, Acupunctuur, voeding & beweging kunt u de progressie van  ziekte stoppen. Acupunctuur wordt vaak preventief gebruikt als een soort "afstemming" of harmoniëren met de nadruk op het behoud van de gezondheid. Veel mensen in Azië bezoeken elke paar maanden een acupuncturist - niet altijd om ziekte te behandelen maar ter preventie omdat het hen gelukkiger en gezonder maakt.

Acupunctuur i.c.m. TuiNa massage & Cupping

TuiNa (spreek uit als 'twiena') is naast acupunctuur en kruiden één van de therapieën van de Chinese geneeskunde, ofwel de Traditional Chinese Medicine (TCM). TuiNa kent een grote variëteit aan massages die op het lichaamsoppervlak worden uitgevoerd; daarnaast kent TuiNa diverse en zeer effectieve manipulatietechnieken die op verschillende delen van het lichaam kunnen worden toegepast. Net als bij acupunctuur is het uitgangspunt steeds om een goede diagnose bij de patiënt stellen volgens de regels van de Chinese geneeskunde.

Bij cupping of mooi gezegd 'myofasciale decompressie' wordt er door vacuum glazen bekers op de huid aangebracht. Dit creëert negatieve druk op weefsel en spieren. Bloedstroom is de manier van het lichaam om op natuurlijke wijze te genezen. Cupping helpt het lichaam de bloedstroom te verhogen. Zowel acupunctuur als cupping verhogen de bloedsomloop om ontstekingen te verminderen.