top of page

Chinees Nieuw Jaar - Tijger 2022

Door Yat-Sen NepomucenoMet de Winterzonnewende 冬至 net achter ons, worden de dagen merkbaar en gestaag langer en de nachten korter.


Op het noordelijk halfrond bereikt de Yin-energie zijn hoogtepunt. Ook de Yin Qi (Yin Energie) in het menselijk lichaam bereikt zijn hoogtepunt.


De zonnewende markeert de donkerste dag, maar het is ook het begin van Yang-energie. In tegenstelling tot in de westerse cultuur markeert deze datum niet het begin van de winter, maar eerder het middelpunt terwijl we langzaam op weg gaan naar het nieuwe maanjaar op 1 februari: het jaar van de Tijger 虎年, een Yang-energie geassocieerd met het element Water.


Omdat water altijd de weg van de minste weerstand kiest en samenvloeit op het laagste punt, wordt over het algemeen aangeraden om dit jaar twee keer na te denken over geld uitgeven en in plaats daarvan geld te besparen. Laat het rustig samenvloeien en verspil je energie niet lukraak.


Over het algemeen wekt de tijger een gevoel van zowel ontzag als bewondering op: zijn dapperheid, zijn wreedheid, zijn schoonheid en majesteit, en de harmonie van de tegenstellingen die de uitersten in evenwicht houdt en geluk brengt. De tijger wordt ook geassocieerd met de zon, de zomer en het vuur. Ze symboliseren macht, energie, royalty, bescherming, vrijgevigheid, verlichting en onvoorspelbaarheid.


Hou er rekening mee om je Qi te voeden dit komende jaar van de Tijger!

Comentários


Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page