top of page

Eline van Halsema, kandidaat raadslid Partij voor de DierenEbb & Flow staat voor het leven in harmonie met de seizoenen, met de natuur buiten en binnen in onszelf. Verbinding met jezelf en de ander staat daarin centraal. En die ‘ander’ houdt niet op bij de mens – ook andere levensvormen scharen we daaronder. Want al het leven op aarde is met elkaar verbonden, als in een mycologisch netwerk.


Met de aankomende gemeenteraadsverkiezingen willen we dan ook graag het woord geven aan een community member met een belangrijke boodschap: Eline van Halsema.


Om maar meteen met de deur in huis te vallen: Eline is actief lid van de Partij voor de Dieren, en aankomende gemeenteraadsverkiezingen kun je op haar stemmen!


Lees gauw verder, en wanneer de verkiezingen daar zijn...


Denk met je hoofd, stem met je hart. ♥


-----


Lieve Lezers,


De documentaire Terra, gemaakt door Yann Arthus-Bertrand en Michael Pitiot, heeft een diepe indruk op mij achtergelaten. Het is een film met prachtige beelden en teksten. Terra vertelt het verhaal van het leven, en is een pleidooi voor het hebben van respect daarvoor.


De film begint met een heel pakkend beeld: een gesedeerde neushoorn met een blinddoek voor die aan een helikopter hangt en door de lucht wordt verplaatst naar een verderop gelegen natuurgebied… Dit beeld geeft zo eng duidelijk weer hoe wij als mens boven alles denken te staan. Hoe zelfs dieren die in het wild leven geen dieren in het wild meer zijn. De hekken worden door de mens slechts wat verder uit het zicht geplaatst.


We hebben dieren gedomesticeerd en tot producten gemaakt. We hebben het leven geïndustrialiseerd. Terra geeft een soort helikopterview van hoe wij ons als mens hebben ontwikkeld en hoe we ons nu verhouden tot de rest van de levende wereld. Het is een confronterende documentaire, maar ook een documentaire die hoop geeft, en inzicht in waar we als mensheid echt voor zouden moeten strijden: de levende wereld.


Een citaat uit de film:


‘The more I observe the wild world the more I understand it is the beacon I have lost sight of along my way. If I can learn to live in harmony with nature again I shall once more become human, for myself, and for my fellows.’


Zelf ben ik hier invulling aan gaan geven door langzaam aanpassingen te doen in mijn persoonlijke leven. Ik ben eerst vegetariër geworden en inmiddels bijna helemaal veganistisch gaan leven. Ik draag ook geen producten meer van dierlijke oorsprong. Ik gebruik zoveel mogelijk vegan en microplastic vrije verzorgingsproducten, en let op mijn plastic- en energieverbruik.


Ondanks deze aanpassingen voelde ik toch nog vaak veel onmacht. Ik heb dit omgezet in actie en ben actief lid geworden van de Partij voor de Dieren in Den Haag. Nu ben ik aankomende gemeenteraadsverkiezingen verkiesbaar op plek zeven op de lijst!


Lieve Ebb & Flow’ers, strijden jullie mee voor een groen en eerlijk Den Haag?


Warme groet,


Eline van Halsema

Kandidaat raadslid

Partij voor de Dieren Den HaagComments


Single post: Blog_Single_Post_Widget
bottom of page